Druk, druk, druk

Door: Barry&Anke

Blijf op de hoogte en volg Barry en Anke

13 Maart 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington

Oh, wat moeten we toch veel regelen! Haha, nee, gaat eigenlijk best goed allemaal. De hostels kunnen hier heel veel voor je regelen, en als die het niet kunnen zijn er Information Points waar je alles kunt boeken en uitzoeken. Super handig, dit land is echt gericht op backpackers.
We slapen vanavond in de YHA Wellington, een 5-sterren hostel. Het ziet er ook inderdaad heel luxe uit. Morgen gaan we met de boot naar Picton waar we 2 dagen blijven, daarna naar Kaikoura, voor datgene waar Anke al zo lang naar uitkijkt; zwemmen met dolfijnen!

Vanuit Rotorua hebben we de bus genomen naar Napier. We reisden met Newmans, beviel erg goed. Rond 4 uur smiddags waren we in Napier. We zaten ook daar in een YHA hostel en hadden uitzicht op zee, super! De reis erheen was ook echt geweldig wat een mooie uitzichten. Dit land is zo afwisselend. Dan weer zie je kraters, dan weer plekken waar rook uit het water komt, dan weer enorme bergen met bos, dan ineens een watertje, helemaal top.
In Napier hebben we een beetje rondgelopen en daarna boodschappen gedaan. Het is echt leuk dat je hier dus 24 uur per dag naar de supermarkt kan. Zo hebben we om 9 uur savonds op zondag boodschappen gedaan.
We hebben weer zelf gekookt, dit keer heeft Barry zich goed gedragen ;-). Grapje, nee, het gaat al een stuk beter met zijn hand, hij heeft er amper nog last van.
Vanmorgen moesten we vroeg al weer bij de bus zijn, om door te gaan naar Wellington. Wellington is de zuidelijkste stad op het Noordereiland. De reis viel een beetje tegen. De bus was wat minder luxe (Intercity ipv Newmans)en de reis wat langer.
Om half 4 waren we in wellington. Ingecheckt in het hostel (MOOI!! 5 sterren ;-)) en toen snel gaan winkelen voor een jas voor Anke. Om 6 uur, toen we het net hadden opgegeven zijn we dan toch nog geslaagd.
Vervolgens lekker uit eten geweest in een Indiaas restaurant.

De foto's even een korte uitleg:
foto 1:
Dit is in een park in Rotorua, dit is geen mist, het zijn de dampen van het meertje erachter.
foto 2: super mooi uitzicht in Wai-O-Tapu
foto 3: achter ons zie je iets geels, dat is dus een natuurlijke kleur... het heet The Devils Bath, ook in Wai-O-Tapu.

• 13 Maart 2006 - 08:45

Ruud (H'sum):

Ja, druk,druk zal best maar toch heel wat anders dan werken en druk hebben. Foto's zie ik nog niet maar dat komt nog wel. Het is hier ochtend. Jullie gaan zo slapen zeker. Indrukken verwerken enzo. Fijn dat we op de hoogte worden gehouden. Liefs van mij.

• 13 Maart 2006 - 08:47

Ruud (H'sum):

Ik was te snel, foto's komen nu binnen. Leuk!

• 13 Maart 2006 - 11:46

Marijke:

Leuk om vanochtend (bij jullie avond) even gechat te hebben via MSN. Nu ik dit schrijf zullen jullie wel op één oor liggen. En wij maar werken. Nou ja, onze tijd komt ook nog wel. Blij te horen dat het met Barry's hand weer goed gaat en dat jullie het zo ontzettend naar de zin hebben. Veel plezier nog en tot schrijfs.

• 14 Maart 2006 - 08:05

Suzanne:

Hallo Anke en Barry,

Ik heb net via Trudi Z. gehoord hoe ik jullie op het web kon vinden.
    Heb alles bijgelezen, net voor de teamvergadering.
    En ik kom tot de conclusie: ik wil ook op vakantie. Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen en waar jullie Hanneke "onderscheppen".
    Groetjes!