Bijna voorbij...
Door: Barry&Anke
Blijf op de hoogte en volg Barry en Anke
06 April 2006 | Nieuw Zeeland, Wellsford
Jeetje, Opoutere waren we gebleven, eens even zien, wat hebben we gedaan. Nou, de volgende ochtend werden we wakker met stralend mooi weer, dus dat was even leuk! We zijn gaan kayakken op een meer bij het hostel, gaaf om eens te doen.
Die avond hebben we geslapen in Whangarei, boven Auckland. We zijn smiddags een wandeling gaan maken in het bos/regenwoud. En we hebben onze eerste kauri's gezien, dat zijn hele oude bomen die hier erg hard groeien en dus heel groot worden. Savonds zijn we met de beheerder van het hostel het bos in gegaan op zoek naar glowworms, nou, dat was niet echt zoeken, ze zaten over al, honderden! Zo mooi!! Net een sterrenhemel. Toen we het bos weer uitkwamen zagen we trouwens de echte sterrenhemel, eigenlijk net zo indrukwekkend, nog nooit zoveel sterren gezien, wauwie.
De volgende dag weer verder, naar Paihia. We wilden daar 2 nachten blijven, om van daaruit the Bay of Islands te bekijken, maar helaas konden we maar 1 nacht blijven. Bleek achteraf niet zo erg trouwens. Paihia was erg toeristisch en niet heel bijzonder. The Bay of Islands zijn wel erg mooi. Op weg naar Paihia zijn we naar een Coastel Park gereden, we moesten er 8 km voor over een gravel road, maar dat was de moeite waard, wat een ontzettend mooi strand! Die kleuren van het water! En er was verder helemaal niemand, dat maakt het nog specialer.
De volgende dag zijn we smorgens gelijk naar Waitangi gegaan, waar the Waitangi Treaty is getekend (het verdrag waarbij de Maori zich voegden naar de wensen van de Engelsen, hoewel de engelsen het zo niet zouden noemen). We hebben daar een Maori meeting house bekeken en zijn naar een dans/zangshow geweest. Leuk om mee te maken, maar die show was niet heel erg indrukwekkend. Maakte vooral duidelijk dat ze voor de toeristen dingen levend houden, die verder niet zo veel meer betekenen in hun dagelijks leven.
Al aan het begin van de middag arriveerden we in Opononi, wederom sliepen we in een hostel dat een paar km van de gewone weg af lag, middenin het bos. 'sMiddags nog gaan wandelen in het bos. We kwamen een stel koeien tegen, die weigerden aan de kant te gaan. We zijn dus maar omgelopen. We sliepen dit keer in een caravan! Vrijwillig! Haha, we hebben ontzettend beroerd geslapen, Anke omdat ze niet kon slapen, Barry omdat Anke niet kon slapen ;-).
En dan zijn we alweer bij vandaag, onze laatste dag. We zijn naar de grootste Kauri boom in Nieuw-zeeland gaan kijken, met een lengte van 51 meter en een diameter van heel veel :-p. We hebben foto's, dus jullie kunnen het later zien. Verder zijn we een uurtje gestopt bij de Kai Iwi Lakes, lekker rustig.
Vanavond slapen we in een motel en morgen vertrekken we rond 1 uur met het vliegtuig. We komen geloof ik rond 6 uur aan op schiphol, zaterdagochtend. Pap/mam, jullie hoeven niet op het vliegveld te zijn zodra we landen he? Blijf maar lekker even in bed en kom een uurtje later, want wij moeten toch onze tassen nog verzamelen van de band.
Tot gauw allemaal!
06 April 2006 - 06:54
Ruud (H'sum):
Geweldig allemaal. Als jullie thuis zijn moeten jullie alles maar eens rustig laten bezinken. En weer even wennen aan het weer hier. (Vanmorgen +3grC) Rust nog even voor de terugreis en ik zie jullie spoedig. Groetjes -
06 April 2006 - 08:27
Monica:
Hoi anke an Barry,
Geniet van jullie laatste dagje! Heel leuk om zoveel van jullie gehoord te hebben, ik heb genoten van de verhalen.. Goeie reis, en tot snel dan maar!
Dikke kus monica -
06 April 2006 - 09:34
Ambertje:
Lieve Barry & Anke! Heel veel suc6 en plezier nog op jullie laatste dag! Ik mis jullie echt hoor! Echt leuke verhalen!!! Tot morgen! Dikke kus van je (schoon) zusje -
06 April 2006 - 11:28
Ruud (Utreg):
Tot gauw dan maar en een goede vlucht gewenst. -
06 April 2006 - 16:00
Laakie:
Een hele goede vlucht en ik hoor alle verhalen (als ik ze niet al heb gelezen) wel van jullie he?
Greetz Laakie -
07 April 2006 - 07:26
Luzella:
Goh, wat is dat snel gegaan, zeg! Maar jullie hebben het wel goed gehad als ik op jullie verhalen afga! Ik ben benieuwd naar de rest van jullie foto's.
Zal wel weer wennen zijn om terug te zijn hier. In ider geval een goede reis en tot gauw!
Liefs,
Luzella