we horen de zee...

Door: Barry&Anke

Blijf op de hoogte en volg Barry en Anke

16 Maart 2006 | Nieuw Zeeland, Kaikoura

Vanuit onze slaapkamer in het hostel kunnen we de zee horen, wat geeft dat een ultiem vakantiegevoel. We zijn dus ondertussen al in Kaikoura aangekomen. Even bij het begin beginnen.
We hebben twee nachten geslapen in Picton, een klein plaatsje op het noordelijkste puntje van het zuidereiland. We hebben ontzettend lekker weer gehad (en nog steeds) en we zijn echt tot rust gekomen. We zijn er met de boot vanuit Wellington heen gegaan en konden vanaf de ferry lopen naar het hostel. Het hostel was heel kneuterig, kleinschalig en gezellig. We hebben lekker rustig aangedaan. De volgende dag zijn we met de Mailboat meegeweest, de Marlborough Sounds in. Lekker gevaren, genoten van het zonnetje en het spectaculaire uitzicht. We hebben de post bezorgd met de boot, aan mensen die wonen in een huis die alleen per boot te bereiken is, gek idee he?

Die avond hebben we dan eindelijk Hanneke (collega van Anke) ontmoet. We hebben gezellig gekletst, zijn uit eten geweest en natuurlijk een spelletje gespeeld. Verhalen en tips uitgewisseld en de volgende ochtend nog even samen ontbeten. Barry had broodjes gehaald bij de Nederlandse bakker die tegenover het hostel zat. Het was gezellig om dr weer te zien, ze maakt veel mee!

Vandaag hebben we de trein genomen naar Kaikoura. Dat was allemaal wel heel anders dan in Nederland. Je moet een half uur voor vertrek aanwezig zijn, dan moet je tien minuten in de rij staan om je bagage in een wagon te laten zetten en vervolgens sta je nog eens tien minuten te wachten voor je de trein in mag. De trein stopte onderweg ook regelmatig vanwege werkzaamheden, ja, die NS doet het zo slecht nog niet... ;-) Maar de trein was verder prima in orde en we hebben heerlijk kunnen genieten van het landschap. En we hebben heel veel zeehonden gezien!! Gaaf!! Verder Sudoku's opgelost, we worden er weer wat beter in. Ruud, jouw boek van Dolf is trouwens ook bijna uit, goede gids!

En nu zijn we dus in het hostel. Vanuit de dining room zie je de zee, het is echt maar 50 meter lopen. Beetje jammer is dat het dorp 30 minuten lopen is. Gelukkig hadden we vanochtend al pasta en saus gekocht, vlees en groenten slaan we dit keer maar over...

Morgen naar de dolfijnen, we hebben er zin in!

• 16 Maart 2006 - 07:29

Ruud (H'sum):

Nog steeds geweldig dus. Zal wel een gekke gewaarwording zijn om zover van huis een bekende tegen te komen. Goed dat jullie af en toe rust nemen om er weer tegen aan te kunnen. Alleen , sudoku's geven niet alleen rust. Jongens veel plezier van af een kille Keizersgracht.

• 16 Maart 2006 - 08:27

Sjanie:

Echt geweldig die prachtige foto's. Kunnen jullie al dat moois wel aan; 't is bijna niet te bevatten. Volgens mij krijg je op een gegeven moment een overdosis of lijkt dat maar zo. Leuk om jou en Hanneke samen te zien zo verweg. Veel plezier en geniet ze!!!!

• 16 Maart 2006 - 19:54

Marijke:

Fijn om steeds weer wat van jullie te 'horen'. Hier is het nog steeds winters koud. Gelukkig geen sneeuw meer maar nog zeker geen voorjaar.Koen heeft een lichte keelontsteking, het slikken (dus eten) gaat hem moeilijk af. Maar verder gaat alles zijn gangetje.Heel veel groetjes uit Soest en veel plezier met de dolfijnen morgen. Doe ze de groeten en maak maar wat foto's want dat willen we natuurlijk wel zien!

• 16 Maart 2006 - 20:54

Amber:

leuk zeg jullie verhalen! ga zo door!!!

(het is koud, 4 graden bah)

xxxxxxxxx amber

• 21 Maart 2006 - 18:35

Leo En Liza:

We vinden het superleuk om zo op de hoogte te blijven van jullie Nieuw Zeeland- avontuur. Nog heel veel reisplezier gewenst!